notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A konyha tervezésének alapjai

hirdetes

Mindent akasszunk fel!

A konyha tervezését mindig kezdjük az alapoknál. Vannak méretbeli, kialakítási szabályok, amiket már az elején vegyünk át, ezektől lényegesen eltérni nem szabad. A tervezést nagyban elősegíti egy méretarányos alaprajz, és az is, ha már jártasak vagyunk a konyhában, és tudjuk, mire van mindenképpen szükségünk

Konyhai berendezési tippek

A konyha kialakítása

 

A kialakítás esetében törekedjünk a könnyű használhatóságra. Úgy gondolom, nem probléma, ha a mai kor szellemével és divatjával ellentétben bizonyos mennyiségű dolgot előhagyunk. Lényeges azzal is számolni ebben az esetben, hogy valamivel kevesebb szekrényre lesz így szükség, így tágasabb lesz a tér, illetve sokkal jobban kézre állhatnak a dolgok, hiszen sem egy ajtót, sem egy fiókot nem kell megmozdítanunk. Praktikus megoldás lehet például a konyhai előkészítés közelébe helyezni az evő- és feldolgozóeszközöket, késeket, vagy a fűszereket. A legalapvetőbbek akár elöl is maradhatnak.

hirdetes

 

Konyhai kiegészítők



A konyhákkal foglalkozó üzletekben nagyon sok jópofa kiegészítőt lehet ilyen témára találni. Létezik például egyszerű fém mágneses rúd, amire a főbb fém előkészítő eszközeinket mind a falra tudjuk helyezni. Az egész lényege a mennyiségen múlik. Sok gépet, kiegészítőt a konyhapultra helyezni semmiképpen nem jó és nem is praktikus, mivel sok helyet foglal, nehezen takarítható és ráadásul könnyen káosszá alakulhat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Festék

A festékeket az építőiparban, a gépjárműgyártásban, az ipar számos... Tovább

Őszi nagytakarítás

Évente egyszer, ősszel feltétlen szükséges nagytakarítást végezned otthonodban, mert ezzel... Tovább

Tovább a lexikonra
Konyha