notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Kandírozott narancshéj recept - narancs héj készítése

hirdetes

Kandírozott narancshéj készítése - recept

VZS

Ha megkóstolod ezt az isteni finomságot, akkor többé te sem dobod ki majd a narancs héját! Kandírozott narancshéj receptje, az egész család imádni fogja!

Kandírozott narancshéj recept - narancs héj készítése

A narancshéjának illata olyan csábító, hogy kár lenne eldobni, ezért ma egy olyan édesség receptjét hoztuk el nektek, amely narancshéjból készül. Ezt az édességet kínálhatjuk egy csésze tea mellé, de fogyaszthatjuk magában is. Desszertként is megállja a helyét, de akár a tízórai tea mellé is ínycsiklandó falatok. :) Erre garantáltan minden vendég, illetve családtag ráharap majd! :) A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

4 db bio narancs héja,

2,5 bögre cukor,

2 bögre víz,

kevés cukor a bemártogatáshoz,

hirdetes

őrölt fahéj.

A kandírozott narancshéj elkészítéséhez lapozz egyet!

Kandírozott narancshéj recept - narancs héj készítése

Elkészítés:

Mossuk meg a narancshéjat és tisztítsuk meg a belül található fehér résztől, mert ez keserű lehet. Szeleteljük fel és tegyük bele hideg vízbe 2 órára. Öntsük egy kisebb lábasba a 2 bögre cukrot, öntsük rá a 2 bögre vizet és lassú tűzön kezdjük el főzni, folyamatosan kavargassuk. Tegyük bele ebbe a szirupba a narancshéjat és főzzük 30 percet, ameddig a narancshéj megpuhul. Ha ennyi idő alatt nem puhult meg, akkor még főzzük egy picit.

Egy hőálló tálba tegyünk sütőpapírt, rakjuk rá a lecsepegtetett narancshéjat. Keverjünk össze kevés cukrot őrölt fahéjjal és forgassuk bele, majd tegyük be a sütőbe. 180 fokon kezdjük el sütni. A narancshéj akkor van kész, amikor jól megszáradt a sütőben. Ha elkészült beletehetjük üvegekbe, így napokig eláll. A cukrozott narancshéjat használhatjuk sütemények díszítésére is.

hirdetes

Ezt az édességet elkészíthetjük úgy is, hogy a kiszárított narancshéjat csokoládéba mártjuk. Jó étvágyat!

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Esküvőhelyszín Budapest

Esküvő helyszín Budapesten - olyan elegáns és minőségi szolgáltatást nyújtó helyszín a... Tovább

Tojásszeletelő

A tojásszeletelő egy ételkészítéshez használatos konyhai eszköz, mellyel... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha