Bámulatos fából készült épületek a nagyvilágból

Bámulatos fából készült épületek, amelyeket neked is látnod kell

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 25. Szerda - Márk
hirdetes
 | Szerző: cs
címkék: Épületek

Elképesztő fából készült épületek a nagyvilágból

Elbűvölő faépületek a nagyvilágból

Sokan úgy gondoljuk, hogy a fából készült építmények „halandóbbak” a kőből, sziklából készülteknél, hiszen anyaguk puhább, így kevésbé képesek ellenállni az időjárás viszontagságainak. Ebből adódóan a fa épületek élettartamukat tekintve is elmaradnak a másik kettőtől. Ennek a feltételezésnek azonban számos, akár több évszázados épület is élesen ellentmond, hiszen olyan fatemplomokat is találhatunk a világon, amelyek majd egy évezredesek, míg az abban az időben kőből és sziklából készült épületeknek sokszor már csak a romjai láthatók. A világ számos pontján találhatunk elbűvölő faépületeket, alább bemutatok nektek tízet is közülük. Hogy tetszenek?
 

Kennecott bányák, Alaszka

Alaszkában valaha a réz volt a legnagyobb őrület. 1911 és 1938 között öt bányát is kialakítottak a réz kitermelése céljából Kennecott és McCharthy mellett. A rézláz alatt mindkét városban bányák, táborok és számos szórakoztató épület is felhúztak a bányászok jóvoltából. Az egyik legnagyobb ilyen szerkezet egy körülbelül 14 emelet magas épület, amely Kennecott kellős közepén található. A mára már teljesen elhagyatott, és történelmi kincsnek nyilvánított védett épület a mai napig is áll.

hirdetes

Kennecott bánya faépület

 

Superior Dome, Michigan

A Washington állambeli Tacoma Dome közel egy évtizedig birtokolta a világ legnagyobb fából készült kupolája címet, azonban ez a dicsőség 1991-ben a Marquette-i Superior Dome-ra szállt át. A 163 méter átmérőjű építmény csupán 1,82 méterrel szélesebb az előző rekordernél. A Northen Michigan University területén található kupola 14 épület magasan emelkedik az alatta fekvő stadion fölé, és 20 639 négyzetméteres területet fed le. 781 gerenda és összesen 174 kilométernyi deszkázat található benne.

Superior Dome fakupola

 

Tamedia irodaház, Zürich

Zürich belvárosában foglal helyet a Tamedia cég hét emelet magas faszerkezetű főhadiszállása. A 2013-ban megnyílt épület külseje természetes kinézetével tűnik ki a város képéből, amely trend a belső részekben is folytatódik. A dizájn során termális válaszfalakat is kialakítottak az épületben, amelyek a beltér melegítését és hűtését szolgálják a levegő mozgatásával.
Tamedia irodaház, faépület

Te is elgondolkoztál már azon, hogy milyen jó lenne fa elemekkel díszíteni otthonodat? Összeállításunkból is látható, hogy a fa igenis hosszú életű, ám nem mindegy, hogy milyen fával dolgozunk. A megfelelő fa kiválasztása roppant fontos; olyat kell hát választanunk, amely időtálló alapanyaga lehet házaknak, bútoroknak egyaránt. Az akác az egyik legkeményebb fafajta, amely ellenálló és nem is szálkásodik. Akácfa homlokzatburkolattal például különleges megjelenést kölcsönözhetünk otthonunknak. Ha pedig olyan helyet kerestek, ahol ezt a minőségi alapanyagot beszerezhetitek, akkor a Robinia Group Kft-t ajánljuk felkeresni, amelyet ide kattintva meg is tehettek: akácfa homlokzatburkolat.

hirdetes
hirdetes
hirdetes

Háztartási kekszből pillanatok alatt készíthetsz mennyei sütit!

Egy ínycsiklandó finomság, amit nem kell sütni, percek alatt elkészíthető és mennyei az íze! Ha vendégeket vársz vagy csak hirtelen desszertre...

Időspóroló takarítási tippek

A tavasz tagadhatatlanul megkezdődött, ezért újra itt az ideje a szezonális nagytakarításnak. Persze ez kevesek kedvenc időtöltése, sokan pedig egész...

Ezt a 10 dolgot minden héten meg kellene tisztítanod!

Ahhoz, hogy ne szaporodjanak el a baktériumok lakásodban, ezt a 10 dolgot nagyon fontos minden héten kitisztítanod! Ha másra nem is, de ezekre mindig...

Így takarítsd ki gyorsan, vegyszermentesen a konyhád

A konyha takarítás nem egyszerű feladat. A kifröccsent olaj, és a sok éves zsír nagyon nehezen eltűntethető. Ha Te is sokat szenvedsz a konyha tisztán...

Így burkold a kertedet kövekkel, kavicsokkal

Azt gondoltad, hogy egy gyönyörű és modern udvart csak sok pénzből lehet megvalósítani? Pedig lehet fillérekből is, csak pár kő vagy kavics kell hozzá!
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb lakberendezési hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
111111111111111111111111111111111111111111111 NULL