notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ismerd meg te is a legfinomabb klasszikus édességeket, süteményeket, amiket mind imádunk, készítsd el őket a legjobb receptek alapján

hirdetes

Ínycsiklandozó édességek, amiket mind imádunk

CZs
Az 5 legfinomabb klasszikus édesség recepttel

Ezek a legjobb receptek a mindenki által jól ismert, klasszikus édességekhez

Piskótatekercs

Egy finom piskótatekercsben az a legjobb, hogy szinte bármilyen tölteléket használhatunk hozzá, így a gyümölcsös finomságokat kedvelőknek éppúgy kedvezhetünk, mint a csokiimádóknak. A sárgabarackos változatot nem lehet nem imádni, ebben a receptben pedig nem lehet csalódni!

Hozzávalók a piskótatekercshez:

  • 5 db tojás
  • 7 dkg cukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • szükség szerint tej
  • házi sárgabaracklekvár
  • porcukor

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral együtt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadolgozzuk a sárgáját is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a habot, habverő segítségével összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha a piskóta elkészült, konyharuhára borítjuk, majd megkenjük a házi baracklekvárral. A konyharuha segítségével tekerjük fel a piskótát, és hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral, és már fogyaszthatjuk is.

hirdetes

 

Meggyes-mákos rétes

A meggyes-mákos rétes még forrón is kiváló, tökéletesen elkészítve az ízek nagyszerű elegyét kapjuk meg. Nem csak jeles alkalmakkor, de hétvégén is érdemes elkészíteni!

Hozzávalók a meggyes-mákos réteshez:

hirdetes
  • 10 db réteslap
  • 50 dkg darált mák
  • 50 dkg magozott megybefőtt
  • 30 cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 2 dl tej

A tejet felforraljuk, miközben hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, valamint belekeverjük a darált mákot. Amíg kihűl, a vajat felolvasztjuk, a réteslapokat szétszedjük, és megkenjük vajjal, egymásra fektetjük. A máktölteléket és a megybefőttet összekeverjük, majd a réteslapokra kenjük. A réteslapokat összetekerjük, majd sütőpapírral bélelt sütőbe helyezzük. A tetejét egy kis maradék olvasztott vajjal, vagy tojássárgájával megkenjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

házias étterem

Otthonunk melegségét és gyermekkorunk hangulatát hivatott életre hívni minden házias... Tovább

Új építésű eladó lakás

Új építésű eladó lakás Egy új építésű eladó lakás tökéletes befektetés, ha... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás Konyha Színes ötletek