notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vidám gyerekszoba

hirdetes

Vidám gyerekszoba

Józan Szilvia

 

A gyerekszoba kialakítása során érdemes olyan megoldásokat választani, amitől a tér vidám, barátságos szobává alakíthatjuk. Otthon a gyerekek általában a saját szobájukban töltik a legtöbb időt. A gyerekszoba berendezése, a színvilág, a játékok és személyes tárgyak elrendezése sokat számít a megfelelő hangulat eléréséhez.

Vidám gyerekszoba

 

A gyerekszoba megfelelő színei

 

A gyerekek kedvelik az izgalmas, élénk színeket, míg a szülők inkább a pasztell színárnyalatokat választják. Fontosak is a világos színárnyalatú falak, hiszen így világosabb van a szobában, ami nem rontja a gyerekek szemét. A gyerekek nagyon hamar megváltoztatják kedvenc színüket, ezért érdemes olyan árnyalatokat választani, amit már elég régóta szeretnek. Nem muszáj nemek szerint színt választani, azért mert lány nem kell rózsaszínt, vagy lilát ráeröltetni, választhatunk semleges színt is, de egy világos zöld, vagy kék szín is jól mutat.

 

gyerekszoba

 

gyerekszoba

 

 

A gyerekszoba helyigénye

 

A gyerekszobával kialakításával kapcsolatban mindig hagyjunk nagyobb teret a szobában. Ha több gyerek lakik egy szobában, akkor ez különösen fontos, hiszen így a térigény a duplájára nő. Nincs sok berendezési tárgyra egy gyerekszobában, a legnagyobb helyet az ágy szokta elfoglalni. Rengeteg helytakarékos ágy létezik már, több gyerek esetében pedig érdemes egy emeletes ágy beszerzése. A játékokat is tárolóban, szekrényben, és polcon helyezzük el, így bármikor elő lehet venni őket, de általánosságban mégsem foglalják a helyet.

hirdetes

 

gyerekszoba

 

A gyerekszoba izgalmas bútorai

 

Ha már bútorokat veszünk a gyerekszobába, akkor válasszunk izgalmas, érdekes bútorokat, amik megadják a szoba vidám, barátságos hangulatát. Ha a falakat világos színűre festettük, akkor sötétebb árnyalatú bútorokat is alkalmazhatunk.

hirdetes

 

gyerekszoba

 

gyerekszoba

 

gyerekszoba

 

A gyerekszoba tanulósarokkal

 

Amint a gyerekek elérik az iskolás kort, alakítsunk ki a számukra egy kis tanuló részlegest, tanuló sarkot. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég egy íróasztal székkel. Az íróasztalt úgy válasszuk ki, hogy pár év múlva valószínűleg már számítógép, a mai viszonylatokban inkább laptop fog rá kerülni. Itt olvashatnak, tanulhatnak, megírhatják a házi feladatot, rajzolhatnak, számítógépezhetnek kedvükre.

 

gyerekszoba

 

gyerekszoba
 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Ruha rendelés

A ruha rendelésnek számos előnye van, többek között rengeteg időt spórolhatunk a... Tovább

Komplementer színek

Komplementer színpárnak, vagy kiegészítő színpárnak nevezzük azt a két színből álló... Tovább

Tovább a lexikonra
Gyerekszoba