notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tanulósarok, könyvespolc, játéktárolás? Ötleteket adunk a gyerekszobába!

hirdetes

Ötletek a gyerekszobába

Ságodi Anikó
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 Az ősz végeztével vége a jó időnek is, a gyerkőcök kénytelenek behúzodni a meleg lakásba. Ez tökéletes alkalom arra, hogy úgy alakítsuk át a gyerek szobát, hogy megfelelő környezetet bitosítsunk tanuláshoz, játékhoz. Szeptember végére már visszarázodtunk a régi kerékvágásba: fájó búcsút vettünk a nyári felhőtlenségnek, és visszatértünk a (sokszor monoton) iskolai rutinhoz. Miért is ne dobhatnánk fel gyermekeink hangulatát egy szoba frissítéssel? Ebben segít ötleteivel Rebecca Wolf blogger.

Ötletek a gyerekszobába

 Éljen a kreatív tárolás!

Új év, új apróságok! Miért ne cseréljük le a régi tárolókat újra? Szerezzünk színes, tárolásra is alkalmas puffokat vagy újítsuk fel a játékos ládát, itt az idő lecserélni az elhasznált műanyag dobozokat valami olcsó és szép megoldásra. A nagy dobozokat helyezzük el a körbe a falak mentén, így megkönnyíthetjük a takarítást. 
 
Ötletek a gyerekszobába
Ez a kosarakkal kombinált pad kiválló választás egy kis hölgy szobájába, plusz ülő- és tároló helyet biztosít.
 

Dobjuk fel a tanuló sarkot!

A szülők ha tehetik új ruhákkal és írószerekkel készülnek a tanévkezdésre, de a tanulósarok és íróasztal rendszerint háttérbe szorul. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy egy kis izgalmat vigyünk az unalmas házi feladat készítésbe. Elég egy régi íróasztal, egy kis szín és néhány fogantyú (amiből bőven van választék), hogy feldobjuk egy kicsit. Olyan környezetet kell kialakítani, ahol gyermekünk jól érzi magát, egy külön zugot vagy íróasztalt, amit kedvére díszíthet vagy festegethet. 
 
Ötletek a gyerekszobába
 
Ennek a bájos tini szobának a dolgozósarka az ablak alá került. A fényes és kecses íróasztal a pink székkel sokféle stílusú szobában jól mutat, míg az íróasztalon elhelyezett szövet kosarak tökéletesek azoknak a dolgoknak, amik jók ha mindig kéznél vannak. 
hirdetes

Elő a könyvespolcokkal!

A könyvek érdekesebbé teszik a szobát, nem is beszélve arról, aki benne lakik. Ami ennél is fontosabb az a plusz tárolási lehetőség a játékoknak, csecsebecséknek és babáknak. 
 
Ötletek a gyerekszobába
 
Ezek a könyvespolcok egyszerre több funkciót is ellátnak. A vesszőből font kosarak olyan apróságok, amik stílust adnak a térnek, és elrejtik a rendetlenséget is.

Régi bútor új köntösben

Bármilyen bútordarabot ál lehet alakítani egy új festéssel és néhány színes fogantyúval. Még egy agyon díszített régi tálalóból is lehet a helyiség legérdekesebb darabja. Ez egy pénztárca kíméló megoldás, és lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek saját maguk dönthessenek a szobájuk berendezéséről. Ők élnek ott, játszanak nap, mint nap, miért ne legyen ez egy különleges hely, ami pont olyan mint ők?
hirdetes
 
Ötletek a gyerekszobába
 
Ez a tálalóból készült szekrényke egy babaszobában kapott helyet. Új színnel és színes fogantyúkkal varázsolták újjá.

Mennyire szereted? Mondd el!

Sok módon kifejezhetjük szeretetünket gyermekünk iránt, a legegyszerűbb ha szavakkal mondjuk el. Rajztábla, faliképek és festmények vagy akár a bekeretezett üdvözlő lapok eszközként szolgálnak arra, hogy kedvenc idézetünket, gondolatainkat és érzéseinket becsempésszük a szobájukba. 
 
Ötletek a gyerekszobába
 
Ebben a fiú szobában a lakberendező Gerri Panebianco  és az anyuka közös ötletéből született meg a plexiből készült árnyékdoboz. Még egy aranyos ötletük, hogy mindkét gyerkőcnek van saját üvegdoboza állatokkal, ezüst kupákkal és az első hajtincsükkel. 
 
Végül, de nem utolsó sorban ha már megalkottuk a tökéletes gyerekszobát, törekedjünk rá, hogy töltsük meg élettel, legyen története, és legyen közös története benne szülőnek és gyermeknek egyaránt. 
 

Forrás: sheknows

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Gyerekszoba

Lakberendezési szakszótár

Háztartási keksz

A keksz (magyarul aprósütemény) egy kisméretű péktermék, amelyet különböző... Tovább

Budoár

Női szoba, pihenés és öltözködés számára. Választékos ízléssel rendezik be, és a ház... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 199

Átlagos értékelés: 4.8