notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egyre nagyobb teret hódítanak a tetőteraszok!

hirdetes

Egyre nagyobb teret hódítanak a tetőteraszok!

VZS

Fordítsunk több figyelmet a tetőteraszok kialakítására. Sok közülük csak parlagon hever, pedig remekül alakíthatóak. A benti rész mellett nyerhetünk magunknak egy plusz, ráadásul nyitott teret kikapcsolódásra, feltöltődésre, szórakozásra. Tévhit, hogy egy tetőteraszra nem lehet ültetni vagy akár füvesíteni, sőt, egy jól megválasztott teraszburkolat is tökéletesen mutat itt. Kialakíthatunk  mondjuk 30 cm mély ágyásokat, amelyekben már vidáman elvannak a beültetett növények és az öntözés is megoldható csepegtetőrendszer kiépítésével. Az ágyásokat építhetjük úgyis, hogy széles peremük legyen, amire rá lehet ülni és egyszerre padként is funkcionál. Az ágyás kialakítások helyett választhatjuk a kaspós megoldást is természetesen.

Egyre nagyobb teret hódítanak a tetőteraszok!

A tetőterasz amelett, hogy egy felüdülést jelent a beültetett növényeivel és színeivel, a lakásunk életterét is megnöveljük vele. Hiszen helyet adhat baráti összejöveteleknek, vacsoráknak. Ha kellően nagy lehet benne játszani, szerelhetünk ki egy hintát, vagy nyugágyat, kidobhatunk estére nagy puha párnákat és ha az esti világításról is gondoskodtunk akkor már csak a zene hiányzik. Ha okosan terveztük meg a lakás elektromos kiosztását, akkor szereltettünk külső hangszórót a tetőkertbe is.

Szöveg: AUDREY'S Design Office

Egyre nagyobb teret hódítanak a tetőteraszok!

A nagyobb és zsúfoltabb városokban élők számára igazi luxust jelent egy talpalatnyi zöld terület is, ami a lakásunkhoz tartozik. Az újépítésű lakóházak jó rászénél használják már ki a tetőt parkosításra, zöld területté alakításra, ami nagyon jó hír. Azonban sokaknak annak ellenére, hogy van tetőteraszuk, ott áll üresen és kopáron. Pedig mennyi szép dolgot lehet vele kezdeni! Számos tetőterasz létezik, de a zöld tetőteraszok a legnépszerűbbek. Könnyű felismerni őket a lerakott fűről és a növényekről. Ők valójában már egy kombinációja a tetőkertnek és tetőterasznak. Ha szeretnéd, használhatsz műfüvet is vagy mű zöldnövényt, a lényeg, hogy hangulatos legyen. A mai műfüvek már valóban igényesek, alig veszed észre, hogy nem valódi és feldobák a hangulatodat. Ha egész nap egy zárt irodában ücsörögtél és hazérve ki tudsz ülni a füvedre az ötödiken az maga lehet a mámora a nap végén.

hirdetes
Egyre nagyobb teret hódítanak a tetőteraszok!

A tetőteraszok esetében nem mindig a design vagy az elrendezés a lényeges, hanem leginkább a kilátás. Általában panorámás kilátás nyílik a környező területre, tájra és a városra. Abban az esetben, ha a ház egy kiesőbb, külvárosi részen van, akkor csodálhatjuk csak meg igazán a táj, a természet valódi szépségét.

hirdetes


De térjünk csak vissza a tetőterasz sajátos design-ját adó elemekre! Kiválogattuk Nektek pár nagyon stílusos tetőterasz fotót, ami bemutatja, hogy mennyi különböző típus és design létezik köztük:

A tökéletes kombinációja a zöldnek és a fának, ami nyugodságot sugároz és pihenésre utal.

 

 

A zöld tetőterasz napozóágyakkal a tökéletes kikapcsolódás érzetét sugallja.

 

 


Erről a modern tetőteraszról pedig a város zaját, forgatagát csodálhatjuk.

 

 

 

Egyre nagyobb teret hódítanak a tetőteraszok!

  

Egyre nagyobb teret hódítanak a tetőteraszok!

  

Egyre nagyobb teret hódítanak a tetőteraszok!

  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Vintage

A vintage szó jelentése: régies, antik, kopottas. A vintage stílus az 1900-as évek... Tovább

Eladó apartman Balaton különlegességei

A Balaton egész évben lenyűgöző, ezért érdemes nem csak nyáron, hanem télen is ellátogatni... Tovább

Tovább a lexikonra
Terasz