notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Gyömbéres mézeskalács recept

hirdetes

Gyömbéres mézeskalács recept - a vendégek kedvence lesz!

Az idei karácsony sztárja lesz ez a gyömbéres mézeskalács, a család összes tagja és még a vendégek is imádni fogják, annyira finom és omlós! Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni!

Gyömbéres mézeskalács recept

Ha már az orrodba érzed a karácsonyi illatokat, és felszerelted a kandalló köré az égősort, akkor nincs más dolgod, mint, hogy beszerezd a megfelelő karácsonyi süteményrecepteket is. Most mutatunk egy mennyei gyömbéres mézeskalács receptet, ki kell próbálnod! Garantáltan a vendégsereg kedvence lesz, annyira finom íze van! Mi biztosan így készítjük idén is!

Hozzávalók:

115 gramm szobahőmérsékletű vaj

65 gramm barnacukor

1 tojás

155 gramm méz

0,5 teáskanál fahéj

0,5 teáskanál őrölt gyömbér

0,5 teáskanál szerecsendió

0,5 teáskanál bors

0,5 teáskanál szódabikarbóna

375 gramm liszt

Lapozz egyet és nézd meg hogyan készül ez a gyömbéres mézeskalács!

Gyömbéres mézeskalács recept

Elkészítés:

hirdetes

1.Egy tálban keverd el a puha vajat a barna cukorral. Ehhez a művelethez használj közepes fokozatra állított konyha robotot.

hirdetes

2.Addig keverd, míg a hozzávalók jól összeállnak, és a cukorban a lehető legkisebbek lesznek a szemcsék.

3.Add hozzá a masszához a tojást, és a mézet. Ha azt szeretnéd, hogy aromásabb legyen a mézes pogácsád, akkor használj hárs mézet. Ezután keverd hozzá a fűszereket, és a szódabikarbónát.

4.Végül keverd hozzá a megszitált lisztet, és egy fakanál segítségével keverd jól össze. Ebben a fázisban már ne használj robotgépet, mert túl sűrű a massza.

Lapozz egyet és mutatom a további lépéseket!

Gyömbéres mézeskalács recept

5.Annyi lisztet adj hozzá, hogy a massza ne legyen se túl ragadós, se túl kemény. Formázz cipót, csomagold háztartási fóliába, és a tedd a hűtőszekrénybe pihenni 1 órára. Akár egész éjszakára is hagyhatod, ha csak másnap akarod elkészíteni.

6.Mikor kivetted a hűtőből, vágd kétfelé a masszát az egyik felét helyezd egy sütőpapírra, és borítsd be egy sütőpapírral, majd nyújtsd ki. Vágj belőle különböző formákat. Ugyanezt a műveletet végezd el a másik darab masszával is.

7. A 175 fokra előmelegített sütőben süsd 7-12 percet.

8. Ezek után díszítheted kedved szerint. Kész is vagy! Ugye, hogy nem volt byonyolult? Kellemes falatozást kívánunk!

Forrás: tudasfaja.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Terrakotta

A terrakotta tisztítás után megformázott és kiégetett agyag, az ókori művészet egyik... Tovább

Fazekasság

A fazekas (gerencsér, gölöncsér) mester keze alól kikerülő tálak, korsók, fazekak stb.... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha