notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A gyerekszoba dekorálása nagy feladat, hiszen számos tényezőre kell figyelni a kialakítás közben. Tippek és trükkök ismeretével egyszerűbbé válik a díszítés!

hirdetes

Gyerekszoba dekorálás - tippek és trükkök

CZs

A szép és ízléses gyerekszobáért bizony szüksége van a szülő kreativitására is. Minden anya szeretné, ha a gyermeke gyönyörű környezetben nőne fel. A díszítéskor számos szempontot figyelembe kell vennünk a kicsi nemétől és korától kezdve a praktikussági szempontokig. 

Gyerekszoba dekorálás

Gondolkodj színekben

Mindenekelőtt válassz ki egy-két színt, amiket uralkodóvá szeretnél tenni a szobában. Kislányok esetében ez lehet a rózsaszín, kisfiúknál pedig a kék. A szürke, a sárga és a fehér kisfiúkhoz és kislányokhoz egyaránt illik! Igyekezz a színeket szem előtt tartva megtervezni a falfestést. Ha falmatricát is szeretnél, az árnyalatát az uralkodó színhez igazítsd. Valójában a szín kiválasztása a legnagyobb kihívás, hiszen később az támpontként szolgál a bútorok és tárgyak beszerzésekor.

Csak praktikusan

Ne csak azon gondolkodj, hogy mire van szüksége gyermekednek most, hanem arra is, hogy mit kell biztosítanod neki később. Ne zsúfold teli a szobáját ha lassan első osztályba megy, hiszen szüksége lesz némi térre a tanszereknek, és egy íróasztalnak is. Maradjon tér a játékra és szórakozásra is, a díszítés és a dekoráció nem minden!

hirdetes

Dekoráld a gyerekszobát

Kérdezd ki a gyerek véleményét is

A szülő meglepően tapasztalhatja olykor, hogy milyen sajátos és kiforrott véleménnyel rendelkezik csemetéje egy-egy kérdésben! Kétség sem fér hozzá, hogy ahhoz is lesz egy-két szava, hogy hogyan alakítsd át a szobáját. A kicsik olykor hajlamosak elrugaszkodni a valóságtól, azonban egy kis kreativitással és átalakítással megvalósíthatjátok elképzeléseit a szoba valamelyik részén.

hirdetes
Gyerekszoba dekorálás

Vedd figyelembe, hogy miért rajong a csemetéd

A gyerekek állandóan rajonganak valamiért, ami természetesen idővel enyhül, majd talának maguknak valami új, fantasztikus dolgot. Ha azonban látod a kisfiadon, hogy imádja a földrajzot, a különböző földrészeket és országokat, vagy tudod, hogy a kislányod odáig van a lovakért, akkor ne mulaszd el rajongásának tárgyát megjeleníteni a dekorációban sem! 

Hogyan dekoráljuk a gyerekszobát

Készítsetek valamit közösen

Ha a kicsivel együtt alkottok valamit, az nem csupán türelmét és kreativitását fejleszti, de kiváló dísze lehet az új gyerekszobának. Gondolkodjatok el rajta, hogy mi hiányzik a szoba falairól, a polcról vagy az ablakpárkányról, és alkossátok meg azt együtt!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kőház

Kőből a XV. századtól egészen a XIX. századig építettek házakat, amik nagyon tartósak... Tovább

Parketta

Keményfa lapokból mintásan rakott időtálló padló. Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció DIY Gyerekszoba Lakberendezési ötletek