notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egészséges beágyazni reggelente - írja egy tanulmány!

hirdetes

Egy tanulmány szerint egészségesebb beágyazni reggelente, mint vitaminokat szedni!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy tanulmány szerint azok az emberek, akik beágyaznak reggelente, sokkal egészségesebbek és szervezettebbek,, mint azok, akik bevetetlenül hagyják ágyaikat! Most el is mondjuk miért fontos neked is beágyaznod minden nap!

Egészséges beágyazni reggelente - írja egy tanulmány!

Természetesen közel se olyan egészséges a reggeli beágyazás, mint a C-vitamin, de számos pozitív hatása van, melyet az egész napunk során tapasztalhatunk.

Ismerős az az érzés, amikor reggel nagy sóhajtások közepette kikúszol az ágyból, majd rájössz, hogy késésben vagy, felkapsz valami göncöt, megiszod a reggeli kávéd és rohansz is a munkába? Ezt követően pedig egész nap hiányérzeted van, szét vagy csúszva és alig várod, hogy hazaérj és visszabújj az ágyba, ami pont úgy vár téged, ahogy reggel hagytad. Nos úgy tűnik, hogy ha még a rohanós reggeleken is szánsz időt, arra, hogy beágyazz, akkor többé nem kell, hogy ilyen szétszórt napokat élj át.

 

Egy új kutatás 1000 ember ágyazási szokásait vizsgálta meg, illetve ezen tevékenység jótékony hatásait a résztvevők egészségére/hatékonyságára. Az eredmények pedig magukért beszélnek. Azok, akik reggelente rendbe teszik a fekvőhelyüket, egészségesebb döntéseket hoznak a nap folyamán és elégedettebbek önmagukkal.

hirdetes

 

Amikor reggel beágyazunk, tudat alatt azt érezzük, hogy a napi első feladatunkat teljesítettük, szóval meg is van az első sikerélményünk. Ez pedig motiválóan hat az aznapi többi feladatunk/munkánk elvégzésére is. A tanulmány szerint 4-ből 3 ember egész nap hatékonynak érezte magát és kétszer olyan elégedett volt a munkájával. Ezzel ellentétben, azok, akik nem ágyaztak be, csak az 50% tapasztalta ugyanezt.

 

Még egy szuper „mellékhatása” a rendszeres beágyazásnak, hogy hajlamosabbak leszünk rendszerezni az életünket, sokkal könnyebben alakítunk ki új szokásokat, melyek növelhetik a sikerességünket is. Az is kiderült, hogy az emberek 15%-kal valószínűbben fognak egészségesen táplálkozni a napjuk során.
Ráadásként pedig azt is megtudhattuk, hogy a legtöbb ember számára, sokkal hívogatóbb a szépen megvetett ágy, ezért előbb fekszenek le és majdnem 2 és fél órával többet alszanak, mint azok, akik nem ágyaznak be. Ezért a plusz időért igazán megéri, reggel öt perccel előbb kelni, hogy beágyazzunk, nem igaz?

 

Amennyiben úgy érzed, hogy szervezetlenek a napjaid, kialvatlan vagy és motiválatlan, kezdd el az új életedet ezzel az egyszerű, de nagyszerű új rutinnal!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Hálószoba Háztartás Textilek

Lakberendezési szakszótár

Esküvő helyszín Budapesten

Az esküvő esetében is mint bármely rendezvénynél, a tökéletes helyszín megtalálása... Tovább

Lakás pályázat

Azon ritka alkalmakat meg kell ragadni, amikor például a Nemzeti Eszközkezelő lakásra ír ki... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 81

Átlagos értékelés: 4.7