Ezek a legjobb környezetbarát takarítási tippek!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Október 23. Hétfő - Gyöngyi
hirdetes
 | Szerző: LK
címkék: Háztartás

5 „zöld” őszi takarítási tipp

hirdetes
Ezek a legjobb környezetbarát takarítási tippek!

Ahogy a levelek lassan őszi színekbe öltöznek és lekezdenek lehullani a fákról, érdemes legalább otthonunkban életben tartani a „zöldet”, azaz a természetes megoldásokat. Ezt a legegyszerűbben az alábbi őszi környezetbarát takarítási tippek megfogadásával teheted meg. Segítünk felkészülni a télre a természet számára kíméletes, neked pedig energiatakarékos módszerekkel. Vágjunk is bele!

1. Tekerd le a termosztátot

 

Amint az idő egy kissé hűvösebbé válik, mindannyian a hőszabályzóhoz nyúlunk. Helyette nyúlj be inkább a szekrénybe, és vedd elő a melegítőidet – pulóverek, vastag nadrágok, stb. Használj huzatfogókat az ajtókban és fontold meg egy programozható termosztát beszerzését – csak ne tekerd fel a fűtést!

 

Ezzel a módszerrel nem csak energiát, de pénzt is spórolhatsz. A fűtés az egyik legnagyobb szelet otthoni költséget tortájából, bizonyos otthonokban akár annak egyharmadát is kiteheti. A megspórolható költségek száma fordítottan arányos a fűtéssel: minél alacsonyabbra állítod a termosztátot, annál több pénzt takaríthatsz meg.

hirdetes

 

További tippek:

Amennyiben kazánod 15 évnél öregebb, javasolt új, gazdaságosabb modellre cserélni azt.

Minden évben kérd fűtőrendszered szakértői vizsgálatát.

A kályha szűrőit a gyártó javaslatai alapján rendszeresen cseréld le.

 

2. Kezdj komposztálni

 

Az ősz tökéletes időszak a komposztálás megkezdésére akár a szabadban, akár otthonodban egy beltéri komposztáló segítségével. Még ha nem is rendelkezel nagyobb kerttel vagy udvarral, akkor is kihasználhatod a komposztálás előnyeit, ugyanis a jó minőségű komposzt gazdagabbá teszi a talajt és csökkenti a víz, trágya és rovarriasztók szükségét, nem is beszélve a temérdek plusz tápanyagról növényeid számára.

 

Valójában szinte minden organikus anyag a komposzthalomra dobható, beleértve a leveleket, levágott füvet és más kerti hulladékot, ami gereblyézés közben összegyűlik. Az ételmaradékok nagy része is komposztálható, de a húsokat, csontokat és zsíros ételeket ne használd ilyen célokra!

 

Érdemes utánanézni, hogy mely természetes anyagokat nem javasolt a komposzthalomra helyezni (ezek ugyanis árthatnak a növényeknek). Ilyenek például a fekete diófa levelek és ágak, szén, faszén hamu, tejtermékek, állati ürülékek illetve vegyszerekkel kezelt levelek, stb.

hirdetes
hirdetes

RECEPT - Fűszeres-sütőtökös latte, ami olcsóbb és finomabb a boltinál

Ha ősz, akkor előkerülnek a tökök, a kávézók pedig megtelnek a jellegzetes őszi ízekért áhítozó vendégekkel. A világon milliók rajonganak az...

15 szemet gyönyörködtető nappali, amit neked is látnod kell

Szeretnéd egy kicsit felfrissíteni a nappalidat? Mutatunk néhány igazán gyönyörű nappalit, melyek téged is inspirálnak majd! 

DIY - 10 különleges dekoráció, amivel feldobhatod az üres falakat az otthonodban

Nem kell vagyonokat költened egy különleges fali dekorációra, hiszen könnyedén készíthetsz az otthonodba olyan dekorációt, amivel feldobhatod az...


15 csodaszép színösszeállítás hálószobákba

A színek jellemet, minőséget és atmoszférát kölcsönöznek az otthon bármely helységének. Ezek közül természetesen a hálószoba sem kivétel. Ha...

6 fekete és ezüst nappali ötlet, amik garantáltan megihletnek majd

Otthonod átrendezése vagy felújítása során semmi sem lehet akkora segítség, mint egy jó adag inspiráció. Ha egy modern, kifinomult látványvilágot...