notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Tapolcai pisztráng ropogósra sütve különböző fűszerekkel és hozzá balatoni borok a csodálatos, festői mediterrán környezetben a Malom Tó partján. IV. Tapolcai Pisztráng és Borfesztivál

IV. Tapolcai Pisztráng és Borfesztivál 2014

2014 Október 3.


Tapolcai pisztráng ropogósra sütve különböző fűszerekkel és hozzá balatoni borok a csodálatos, festői mediterrán környezetben a Malom Tó partján.


A pisztrángfesztiválon több halkészítési módot is megkóstolhatnak a vendégek: a Ropogós tapolcai pisztrángot, a Bükkfa fűrészporon füstölt tapolcai pisztrángot, a Kakukkfűvel, rozmaringgal, borssal bundázott ropogós tapolcai pisztrángot, az Erdélyi módon kukorica darával sült ropogós tapolcai pisztrángot, a Tökmagos bundában sült ropogós tapolcai pisztrángot. Ezek voltak a tavalyi év slágerei, amit idén a mediterrán ízvilággal bővítenek a szervezők.
Így az ínyencek megkóstolhatják a a Ropogós tapolcai pisztrángot házi pestóval és akár szuvenírként haza is viheti a tapolcai ízeket, mint pl. a kapri bogyós pisztráng krém.

A fesztiválon népművészeti- és kézműves kirakodó vásár, borházak, halételek, pálinkák, párlatok, kenyérlángos, házi rétes, erdélyi kürtős kalács, házi sajtok és sajtkülönlegességek, házi szörp és lekvárkülönlegességek, sonka és kolbászház várja az odalátogatókat. 
Szeretettel várnak minden kedves borkultúrára és gasztronómiára éhes érdeklődőt a szervezők, a borászok és Tapolca városa.

A rendezvény látogatása ingyenes!

forrás


címkék: