7 szuper szőnyegtisztítási tipp, amiket neked is ismerned kell!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Augusztus 21. Hétfő - Sámuel
hirdetes
 | Szerző: LK
címkék: Háztartás

7 profi szőnyegtisztítási tipp

hirdetes
7 szuper szőnyegtisztítási tipp, amiket neked is ismerned kell!

Kemény munkád és pedánsságod ellenére a szőnyeged előbb vagy utóbb cseppek, kiöntött italok, morzsák és egyéb szennyeződések gyűjtőhelyévé válik majd. Íme néhány szakértői szintű tipp szőnyeged tisztán tartására és takarítására.

1. Ne maszatold, itasd fel!

 

Fogj egy tiszta rongyot. papírtörlőt vagy szivacsot, és mártsd tisztítószerbe. A siker kulcsa a felitatás. Akárcsak a pörköltszaft tunkolásakor, finoman nyomd a tisztítószeres rongyot a foltra és hagyd, hogy az magába szívja a kicseppent szennyeződést. Ne dörzsölj – ezzel csak szétteríted a foltot okozó szennyeződést a szőnyeg szövetében, amelynek így csökkenhet élettartama. Felitatáskor mindig haladj a folt külső széléről befelé.

hirdetes

 

2. Szódavizes megoldás

 

A fenti felitatós módszerhez hasonlóan mártsd törlőrongyodat tisztítószer helyett szódavízbe, és kezdd el finoman felitatni a foltot. Ha ez nem válik be, akkor keverj a szódához egy kevés fehérecetet 1:1 arányban és töltsd a keveréket egy pumpás flakonba. Fújd be a foltot és hagyd hatni a „tisztítószert” 10-15 percig. Ez után itasd fel egy tiszta szivaccsal a feloldott szennyeződést. A szivacsot érdemes egy egész napig a folton hagyni, és valamilyen nehezékkel (például egy könyv) lesúlyozni azt, hogy közvetlenül érintkezzen a szennyezett felülettel.

 

3. Elő a borotvahabbal

 

Az egyik leghatékonyabb tisztítószer az általános foltokra nem más, mint az egyszerű borotvahab. Nyomj egy kevés borotvahabot közvetlenül a foltra és hagyd hatni 30 percig. Ez után egy száraz törlőkendőt használva felitathatod. Ha ezzel is megvagy, akkor alkalmazd az előző pontban leírt ecetes-vizes keveréket és tisztítsd meg vele a folt helyét.

hirdetes
hirdetes

Házi szappan készítése - vegyszermentes, természetes szappan

A boltban kapható szappanok legtöbbje tele van vegyszerrel, és nem természetes anyagokkal. Most megmutatjuk hogyan készíthetsz te magad, házilag...

Dekoratív rönkágy házilag

Van néhány farönköd otthon, amikkel nem tudsz mit kezdeni és szeretnéd őket valami igazán egyedivé alakítani? Készíts belőle rönkágyat házilag!...