Ismerd meg a szennyes kezelésének alapjait!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Augusztus 21. Hétfő - Sámuel
hirdetes
 | Szerző: LK
címkék: Fürdőszoba, Háztartás

A kezelésének szennyes alapjai: szétválogatás, mosás, szárítás és hajtogatás

hirdetes
Ismerd meg a szennyes kezelésének alapjait!

Tudj meg többet a szennyes kezelésének négy alapvető lépéséről, és hogy hogyan teheted tartósabbá és szebbé ruháidat!  

Az alábbi tippekkel egyszerűbbé, könnyebbé és sikeresebbé teheted az egyik legkevésbé kedvelt házimunkát – a szennyesek elintézését.

 

Szétválogatás és elválasztás

 

Ha ezt a lépést kihagyod mosás előtt, akkor bizonyára tudod, hogy mire számíthatsz: a piros pulóver és a fehér bugyik kombinációja rózsaszín bugyikat eredményez.

 

A szennyest első sorban színek alapján kell szétválogatnod. Válaszd el egymástól a fehér, világos, sötét és különböző színű ruhákat hogy elkerüld a színek keveredését. A fehér és világos színű ruhákat is mosd külön egymástól!

hirdetes

 

A műszálas (poliészter, nylon, akril) ruhákat is érdemes elválasztani a természetes (pamut, len) anyagúaktól. A műszálas ruhák mágnesként vonzzák magukhoz a festékanyagokat, átvéve ezzel a természetes anyagú ruhák színeit.

 

Zavarnak a szöszölő ruhák a mosógépben? Mosd egymástól külön a szöszölésre hajlamos ruhákat (melegítő felsők, törölközők, gyapjú) a szöszt vonzó anyagoktól (nylon blúzok, mikroszálas holmik).

 

A tisztább ruhákat érdemes aszerint szétválogatni, hogy mennyire piszkosak. A kertészkedés során viselt farmer nem jó mosótársa az alig piszkos blúzoknak. Az anyagok nehézségét is érdemes figyelembe vinni. A durva varrású, szegecses, gombos farmerok szintén nem kíméletesek a vékonyabb, érzékenyebb anyagú ruhákkal.

hirdetes
hirdetes

Házi szappan készítése - vegyszermentes, természetes szappan

Házi szappan készítése - vegyszermentes, természetes szappan

2017-08-19

A boltban kapható szappanok legtöbbje tele van vegyszerrel, és nem természetes anyagokkal. Most megmutatjuk hogyan készíthetsz te magad, házilag természetes szappant!

5 építőipari marketing trend 2017-ben

5 építőipari marketing trend 2017-ben

2017-08-15

Azt gondolnád manapság nem kell a marketing az építőiparban, hiszen mindent el lehet adni. De az sem mindegy, mennyiért! Mutatjuk, hogy lágy sikeres!

A szobanövények tisztításának 5 legegyszerűbb módja

A szobanövények tisztításának 5 legegyszerűbb módja

2017-08-17

Otthonunkat rendszeresen kitakarítjuk. Miért feledkezünk meg sokszor a szobanövényeinkről, amelyek levelein éppúgy megáll a port, mint polcainkon? Tisztítsd meg őket is!


2017-08-12 A legízletesebb, legfinomabb burgonya köret!

Sült krumpli, burgonyapüré, steak krumpli, számos változata van a burgonya elkészítésének, de mind ezidáig a most bemutatott a legfinomabb és legízletesebb változata!

2017-08-17 Lefolyóból áradó szagok ellen ezzel a házi tisztítószerrel

A lefolyóból áradó kellemetlen szag mindenkit zavar, de sokan nem tudják mit tehetnek ellene. Ezzel a házi tisztítószerrel megszabadulhatsz a szagoktól végleg!

2017-08-11 Így vihetsz egy kis színt fürdőszobád designjába

A semleges árnyalatok népszerű választások a fürdőszobákba, de ez nem jelenti, hogy tilos néhány érdekesebb színt is elhelyezni itt.

2017-08-14 Csodás dolgot készíthetsz használt fogkeféből

Ha meglátod, hogy mit lehet használt fogkeféből készíteni, akkor ezek után te sem fogod többé kidobni őket! Csodálatos dolgot csinált belőlük ez a lány!

Házi szappan készítése - vegyszermentes, természetes szappan

A boltban kapható szappanok legtöbbje tele van vegyszerrel, és nem természetes anyagokkal. Most megmutatjuk hogyan készíthetsz te magad, házilag...

Dekoratív rönkágy házilag

Van néhány farönköd otthon, amikkel nem tudsz mit kezdeni és szeretnéd őket valami igazán egyedivé alakítani? Készíts belőle rönkágyat házilag!...