Ezeket a locsolási praktikákat jól jegyezd meg, ha nyaralást tervezel!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Október 23. Hétfő - Gyöngyi
hirdetes
címkék: DIY, Kert, Utazás

Nyaralni mész? Íme, három tipp, hogy ez idő alatt ne száradjanak ki a virágaid!

hirdetes
Hogy ne kelljen a locsolás miatt aggódnod nyaraláskor!

Itt a nyár, mindenki ég a vágytól, hogy végre elmehessen pár napra és egy jót pihenhessen a vakáció alkalmával. Igen ám, de távollétünkben ki gondoskodik növényeinkről? Természetesen megkérhetjük a barátokat, szomszédokat, hogy vállalják el erre a néhány napra kertünk locsolását, de sokaknak nem adatik meg ez a lehetőség, vagy éppen nem szeretnék távollétükben másra bízni otthonukat.

Míg a háziállatokat rábízhatjuk a barátokra, a lakástakarítás Budapest környékén is könnyen megoldható, addig növényeink távollétünkben történő gondozása sokunknak gondot okoz.

 

Mi most mutatunk három olyan trükköt, amelyeknek köszönhetően növényeink még a forró napokat is átvészelik locsolás nélkül, hogy amikor visszatérünk a vakációból ne barna, kiszáradt, hanem erős zöldellő növények fogadjanak.

hirdetes

 

Borosüveget a földbe!

 

Ha már tudod, hogy néhány napot otthonodtól távol fogsz eltölteni, akkor ideje beszerezni néhány borosüveget!

 

 

Töltsd tele az üres üveget vízzel, majd egy gyors mozdulattal fordítsd le és szúrd be az öntözni kívánt növény gyökeréhez közel! Nem kell túl mélyen, nehogy megsértsd a gyökérzetet, de biztosan álljon benne az üveg!

 

Miért is jó ez? Az üvegben található víz több nap alatt lassan szivárog át a talajba, így egyenletesen nedvesen tartja a növényt. Pompás, bevált ötlet, ami ráadásul roppant egyszerű is egyben.

 

Kíváncsi vagy a többi ötletünkre? A következő oldalon megmutatjuk! ;)

hirdetes
hirdetes

RECEPT - Fűszeres-sütőtökös latte, ami olcsóbb és finomabb a boltinál

Ha ősz, akkor előkerülnek a tökök, a kávézók pedig megtelnek a jellegzetes őszi ízekért áhítozó vendégekkel. A világon milliók rajonganak az...

15 szemet gyönyörködtető nappali, amit neked is látnod kell

Szeretnéd egy kicsit felfrissíteni a nappalidat? Mutatunk néhány igazán gyönyörű nappalit, melyek téged is inspirálnak majd! 

DIY - 10 különleges dekoráció, amivel feldobhatod az üres falakat az otthonodban

Nem kell vagyonokat költened egy különleges fali dekorációra, hiszen könnyedén készíthetsz az otthonodba olyan dekorációt, amivel feldobhatod az...


A világ legkisebb szállodája mindössze 2,4 méter széles :)

A világ legkisebb szállodája mindössze 2,4 méter széles :)

2017-10-20

Ha sokakhoz hasonlóan te magad is beleszerettél az apró házikókba, akkor ettől a hoteltől garantáltan nagyot dobban a szíved. Az Eh'häusl a világ legkisebb szállodája!

Bicikliparkoló raklapból

Bicikliparkoló raklapból

2017-10-06

Ennek a könnyen elkészíthető bicikliparkolónak nem csak egy magán háznál van fontos szerepe, hanem még a közterületeken is szuper lenne! Elkészítése pedig pofonegyszerű!

Erdei álomnyaralót épített magának ez a házaspár 185 ezer forintból!

Erdei álomnyaralót épített magának ez a házaspár 185 ezer forintból!

2017-10-17

Az apró házikók forradalmát éljük, és ez a trend ezt a házaspárt is meghódította! Egy erdei álomnyaralót építettek meg saját maguk, mindössze 185 ezer forintból!


2017-10-16 Háromszorosára képes megnövelni magát ez a lakókocsi!

Egyetlen gombnyomással a háromszorosára képes megnöveli magát ez a lakókocsi. Ez a legnagyszerűbb találmány az idén, ez kétségtelen! 2018-tól megvásárolható!

2017-09-25 Privát szigeteket árulnak ezen a partszakaszon!

Csukd be a szemed és képzeld el, hogy nem messze a parttól van egy saját, privát szigeted, rajta pedig a luxus otthonod vár! Mesés, ugye? Pedig nagyon is valódi!

2017-10-03 Franciaországban 20 éve középkori módszerekkel építenek egy várat

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy létezik egy vadonatúj, épülőfélben lévő középkori vár Franciaországban, ami a XIII. század jellegzetes stílusában készül most?

2017-10-10 Madáretető készítése műanyag palackból

Itt egy szuper trükk, amivel neked is lehet saját madáretetőd a kertben. Ráadásul ez egy forintodba sem kerül és mindössze kb. 5 perc alatt elkészítheted! :)

15 csodaszép színösszeállítás hálószobákba

A színek jellemet, minőséget és atmoszférát kölcsönöznek az otthon bármely helységének. Ezek közül természetesen a hálószoba sem kivétel. Ha...

6 fekete és ezüst nappali ötlet, amik garantáltan megihletnek majd

Otthonod átrendezése vagy felújítása során semmi sem lehet akkora segítség, mint egy jó adag inspiráció. Ha egy modern, kifinomult látványvilágot...