Ötletek az idei ősz slágeréhez a lakberendezésben: geometrikus, nomád, marokkói vagy "élet fa" minta?

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Augusztus 20. - István
hirdetes
 | Szerző: Ságodi Anikó
címkék: Nappali

Minták kavalkádja

hirdetes
Minták kavalkádja a lakberendezésben is

  A minták kavalkádja nem csak a divatban és öltözködésben sláger, hanem a lakberendezésben is. Most négy ötletet mutatunk egyenesen Michelle Workman, hollywoodi szakértőtől.  A neves lakberendező olyan hírességeknek dolgozott már, mint Jennife Lopez, Jonh Travolta vagy Kirstie Alley. Nézzük, ő mit tanácsol, ha a mintákról van szó!

 

 

 

 

Geometrikus minták

A geometriai mintákkal nem lőhetünk mellé idén ősszel. A merészebb változatok a tradicionalitást és a modernizmust is megtestesítik egyben, így a klasszikus és modern stílusú otthonban is jól mutat. A minta használatának egyik legjobb módja, ha szőnyeget vagy függönyt választunk érdekes, rácsos mintával. 
 
Ez a kellemes, barnás árnyalatú szőnyeg nagyszerű kiegészítője lehet az előszobának, semleges színekkel kombinálva. 
hirdetes
Minták kavalkádja a lakberendezésben is
 
 
 

Nomád

Az érdekes nomád mintákkal női magazinokban is találkozhatunk a körömdíszítéstől kezdve a ruhákig. Néhány szezon óta került a lakberendezés reflektorfényében, sikere azóta is töretlen. Mindenképpen jó eszköz arra, hogy egy hangsúlyos pontot alakítsunk ki a nappaliban vagy az adott helyiségben. Sokan megfeledkeznek erről, de minden térnek kellene egy olyan feltűnőbb, színben, formában vagy mintában hangsúlyos pont, ami köré építhetünk. Persze nem kell nagy dolgokra gondolnunk, lehet ez a pont egy szép párna is. 
 
Minták kavalkádja a lakberendezésben is
 
 

 

Marokkói minták

A gyönyörű kasmír stólákkal és takarókkal könnyen feldobhatjuk a régi kanapét vagy fotelt. A jellegzetes klasszikus, ikonikus minták azok, amik időtlenné teszik használatát. Jó mód arra, hogy megtaláljuk az arany közép utat, ha valami egyszerűre, de mégis feltűnő darabra vágyunk.
 
Minták kavalkádja a lakberendezésben is
 
 
 

Az "életfa" minta

Workman egyszerűen csak „tree of life”-nak nevezi a madarak, fák, virágok és inda minták együttesét, amik gyönyörű színeivel merészséget csempésznek otthonunkba. A hosszan ismétlődő minták lehetővé teszik egész falak lefedését, amik monumentalitást kölcsönöznek a térnek. De használhatjuk székek, fotelek kárpitozásához is az elegáns hatás érdekében. 
 
Minták kavalkádja a lakberendezésben is
 
 
Ezek a trendi minták az indiai, kínai és afrikai kultúrából merítenek, illetve a korai viktoriánus Angliából és gyarmataiból, gondoljunk csak a Kelet Indiai Társaságra, akik az egyik legnagyobb importőrei voltak az angoloknak. Legjobb, ha semleges, harmonizáló színekkel párosítjuk. Az őszre való tekintettel válasszunk föld színeket, de ne feledkezzünk meg az üde színfoltokról sem.
 

Forrás: www.sheknows.com

hirdetes

Házi szappan készítése - vegyszermentes, természetes szappan

A boltban kapható szappanok legtöbbje tele van vegyszerrel, és nem természetes anyagokkal. Most megmutatjuk hogyan készíthetsz te magad, házilag...

Dekoratív rönkágy házilag

Van néhány farönköd otthon, amikkel nem tudsz mit kezdeni és szeretnéd őket valami igazán egyedivé alakítani? Készíts belőle rönkágyat házilag!...