Készítsd el ezeket a tisztítószereket és felejtsd el a bolti vegyszereket örökre!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. November 20. Hétfő - Jolán
hirdetes
címkék: Háztartás

Készítsd el saját tisztítószereidet otthon, egyszerűen!

hirdetes
Ne használj bolti vegyszereket! Készítsd el őket saját magad!

A tisztaság minden otthonban nélkülözhetetlen és elvárt, azonban nem mindegy, hogy milyen tisztítószereket használunk a takarításhoz. A boltok polcai roskadásig vannak jobbnál jobb kemikáliákkal, azonban ezek erős, maró anyagok. Sokan nem is gondolnák, hogy ezeket természetes szerekkel is ki lehet váltani, ráadásul – amennyiben saját magunk készítjük el őket – a pénztárcánkat is kíméljük.

Ha te is szívesen kipróbálnád ezeket a szereket, akkor ezeket keverd ki!

 

A makacs foltok eltávolítása sokaknak okoz gondot, használjanak bármilyen szert is. Otthonunk tisztántartása pedig folyamatos időt és energiát igényel, amelyre nem mindenkinek van ideje. Amikor időnk nem engedi, vagy egyéb elfoglaltságunk akad, amely miatt nem tudunk eleget tenni takarítási feladatainknak, akkor célszerű egy takarító cég segítségét kérnünk. A Kék Harmónia megbízható munkatársai gyorsan tisztaságot varázsolnak a legpiszkosabb helyeken is, úgyhogy ha te is takarítónőt keresel, őket javaslom felkeresni. Ide kattintva bővebben is olvashatsz a cégről: takarítónő Budapesten.

hirdetes

 

Lássuk hát a házilag is elkészíthető tisztítószereket, amelyek után te is elgondolkozol majd, hogy megéri-e vajon a boltba rohanni a tisztítószerekért.

 


Lefolyótisztító dugulás és a kellemetlen szagok ellen

 

Amikor eldugul a lefolyód, először célszerű a pumpát használnod. Ha ez nem hozza meg a várt eredményt, akkor pedig íme egy remek tipp: önts a lefolyóba két csészényi szódabikarbónát és fél csésze ecetet! Fedd le a lefolyót fél percig, majd önts rá bőséggel forró vizet! A két anyag kémiai reakcióba lép egymással, pezsegni kezd, amely hatására a dugulást okozó lerakódások feloldódnak, a forró víz pedig kiöblíti a lefolyót. 

 

Makacsabb dugulás esetén a folyamat fél óra elteltével megismételhető. Nekem eddig mindig bevált, javaslom hát neked is! 

Házi lefolyótisztító


Padlótisztító a természet erejével

 

Csillogó padlót szeretnél? Hát akkor ezeket ki kell próbálnod. Ezekkel a természetes szerekkel hatékonyan távolíthatod el a padlódról a szennyeződéseket. 

Kő vagy tégla felületek esetében öt liter forró vízhez keverj egy csészényi ecetet! Ha illatos felmosóvizet szeretnél, akkor pedig kedvenc illóolajodból is csepegtess bele néhány cseppet!

PVC, vagy linóleum padló esetén az előbbi keverékhez adj hozzá egy kupaknyi babaolajat.

Ha pedig fa padlód van, két liter forró vízhez adj hozzá egy fél csészényi ecetet és ugyanennyi babaolajat is!

 

Felmosószer

 

Felhívnánk a figyelmetedet arra, hogy mielőtt egész otthonodat feltörölnéd valamelyikkel, egy próbafelmosást is hajts végre egy kis, félreeső helyen. A padlók között ugyanis van olyan, amely esetleg rosszul reagál az ecetre, így ha a próbát követően tetszik az eredmény, csak akkor használd az általunk javasolt felmosószereket!

 


Szeretnél még további praktikákról olvasni? A következő oldalon várnak rád!
 

hirdetes
hirdetes

Gumis lepedő hajtogatása? Többé nem probléma!

Neked is rendszerint gondot okoz a gumis lepedő összehajtogatása? Nos, ezzel sokan vannak így, ezért úgy gondoltam, hogy megosztom veled azt a módszert,...

2020-ra épül fel a világ első úszóvárosa!

Ha úszóvárosokról beszélünk, elsőre egy sci-fi regény juthat róla eszünkbe, de 2020-ra valósággá válhat a koncepció, mely most végre zöld utat...

8 modern konyhaötlet a kellemes és nyugodt hatás érdekében

Ha nehezedre esik konyhát választani magadnak (amiért senkit nem tudunk hibáztatni), akkor válassz egy minimalista stílusú verziót és pakold tele...


8 könyvespolc, amit te magad is elkészíthetsz

Regények, képeskönyvek, szótárak, enciklopédiák: gyakran a kávézóasztalokon vagy a kanapé párnáin hevernek szétszórva, ami miatt az egész szoba...

10 módszer, amivel otthonosabbá teheted ágyadat

A pihentető alvás érdekében nagyon fontos, hogy az ágyunk kényelmes, és otthonos legyen. Adunk néhány hasznos tanácsot, amivel könnyedén elérheted ezt!