Így készíthetsz otthon tökéletes házi kenyeret!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Augusztus 21. Hétfő - Sámuel
hirdetes
 | Szerző: LK
címkék: Háztartás

7 hasznos tipp az otthoni kenyérsütéshez

hirdetes
Így készíthetsz otthon tökéletes házi kenyeret!

Távol álljon tőlünk, hogy leírjuk a pékségből frissen hazahozott kenyeret, de amint megtanulod, hogy hogyan készítheted el otthon saját „pékárúdat”, teljesen megváltozik majd az életed.

Ez a feladat elsőre kissé ijesztőnek tűnhet. A dagasztás, a várakozás, a sütés – ez a folyamat idővel a kisujjadban lesz, a legnehezebb pedig elhatározni és nekiállni az első alkalommal. Nincs azonban mitől félned, most néhány nagyon egyszerű lépésben összefoglaljuk a házi kenyérsütés legfontosabb tudnivalóit!

 

1. Olvasd el a recept minden részét

 

Ez sokak számára egyértelműnek tűnhet, de emberi lények lévén előszeretettel hagyjuk figyelmen kívül az előírásokat és követjük inkább a megérzéseinket, vagy megpróbáljuk emlékezetből elkészíteni a receptet. Próbálj ne ez a típusú személy lenni, amikor sütésről és főzésről van szó. Igenis kövesd a receptet, még ha túl komplikáltnak is tűnik.

hirdetes

 

2. Kezdj egy egyszerűbb kenyérrel

 

Liszt, élesztő, víz, só. Ezek egy kenyér alapvető hozzávalói. Attól azonban, hogy egy recept hozzávalóinak listája rövid, még nem jelenti, hogy az elkészítés egyszerű lenne. Kezdésképpen próbálkozz barhesz vagy focaccia elkészítésével. A barheszhez tojás és vaj is szükséges, de a kemencében egy kicsit kitartóbb. Ugyan ez vonatkozik a focacciára is. Semmi puccos héj, csak puha, tésztás lehetőségek.

 

3. Légy felkészült

 

Fontos, hogy minden hozzávalódat előkészítsd, mielőtt belevágnál ebbe a gluténnel teli kalandba. Nem éri meg a hozzávalók után való keresgélésre pazarolni az időt, főleg ha hűtődben egy kisebb káoszhelyzet uralkodik. Eközben a szegény elhanyagolt tészta csak arra vár majd, hogy tovább foglalkozz vele.

hirdetes
hirdetes

Házi szappan készítése - vegyszermentes, természetes szappan

A boltban kapható szappanok legtöbbje tele van vegyszerrel, és nem természetes anyagokkal. Most megmutatjuk hogyan készíthetsz te magad, házilag...

Dekoratív rönkágy házilag

Van néhány farönköd otthon, amikkel nem tudsz mit kezdeni és szeretnéd őket valami igazán egyedivé alakítani? Készíts belőle rönkágyat házilag!...