A karácsonynak a szeretetről, a családról, az ünnepről kell szólnia. Egy ellenőrzőlista segítségével idén tökéletes lehet az ünnepi időszak.

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. November 20. Hétfő - Jolán
hirdetes
 | Szerző: CZs
címkék: Színes ötletek

Erre van szükséged ahhoz, hogy idén tökéletes legyen a karácsony!

hirdetes
Legyen nyugodt a karácsonyt egy ellenőrzőlista segítségével!

Az ünnepeknek a szeretetről, a családról, a nyugalomról kellene szólniuk. Sokaknál azonban a karácsonyi készülődés az utolsó pillanatban kezdődik, vagy egyszerűen csak kicsúszik az irányítás a kezekből. Egy karácsonyi ellenörzőlista segítségével időben felkészülhetsz az ünnepi időszakra, így idén a karácsony is tökéletes lehet!

1. Tisztázzátok le a programot

 

Ha az ünnepeket általában otthon töltitek, akkor könnyű dolgotok van. Abból a szempontból legalábbis mindenképpen, hogy nem kell belesűrítenetek abba a néhány napba az összes családtag meglátogatását. Ha pedig vándorolnátok szeretteitek között, feltétlenül találjatok ki egy pontos programtervet, ami egyértelműsíti, hogy mikor és hol kell lennetek. Nyilvánvalóan azt is le kell tisztáznotok, ha nálatok lesz az ünnepi vacsora vagy ebéd, ebben az esetben a vendégek számát is pontosan kell ismernetek.

hirdetes

Ne feledkezzetek meg a gyerekeket érintő időpontokról sem! Feltétlenül jegyezd fel, hogy mikor kezdődik és ér véget a szünet. Tervezz előre, hogy a különféle karácsonyi rendezvényekre is jusson időtök, legyen szó vásárról, koncertről, vagy valamilyen évzáró eseményről.

 

2. Állítsd össze a menüt

 

Rengeteg időt megspórolhatsz, ha időben kitalálod, hogy mit főzöl az ünnepek alatt. Ezt követően pontosan megtervezheted, hogy mihez mennyi idő szükséges. Ha nem muszáj, ne kezdj kísérletezgetni olyan ételekkel, amiket még nem kóstoltatok. Ha pedig mégis beleszerettél valamilyen ínycsiklandozó receptbe, készítsd el az ételt még jóval karácsony előtt, és próbáljátok ki azt. Így azt is pontosan látni fogod, hogy mennyi idő szükséges az alapanyagok megvásárlásához.

 

Szóljon a szeretetről és a családról a karácsony!

 

3. Dekoráció minden mennyiségben

 

Karácsonyi dekoráció nélkül nincs is ünnepi hangulat. Nézd át a díszeket tartalmazó dobozokat, hogy van-e bármi, amit szükséges beszerezned. Természetesen felesleges egy új asztaldíszt venned, ha tucatjával tornyosulnak a szekrényben. Az elpakolt tárgyak azonban sérülhetnek, így jobb, ha még időben kiderül, hogy elromlott az égősor. 

 

Az ellenőrzőlista folytatásáért lapozz a következő oldalra!

hirdetes
hirdetes

Gumis lepedő hajtogatása? Többé nem probléma!

Neked is rendszerint gondot okoz a gumis lepedő összehajtogatása? Nos, ezzel sokan vannak így, ezért úgy gondoltam, hogy megosztom veled azt a módszert,...

2020-ra épül fel a világ első úszóvárosa!

Ha úszóvárosokról beszélünk, elsőre egy sci-fi regény juthat róla eszünkbe, de 2020-ra valósággá válhat a koncepció, mely most végre zöld utat...

8 modern konyhaötlet a kellemes és nyugodt hatás érdekében

Ha nehezedre esik konyhát választani magadnak (amiért senkit nem tudunk hibáztatni), akkor válassz egy minimalista stílusú verziót és pakold tele...


8 könyvespolc, amit te magad is elkészíthetsz

Regények, képeskönyvek, szótárak, enciklopédiák: gyakran a kávézóasztalokon vagy a kanapé párnáin hevernek szétszórva, ami miatt az egész szoba...

10 módszer, amivel otthonosabbá teheted ágyadat

A pihentető alvás érdekében nagyon fontos, hogy az ágyunk kényelmes, és otthonos legyen. Adunk néhány hasznos tanácsot, amivel könnyedén elérheted ezt!