notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A karácsonyi ajándék becsomagolására hoztunk ötleteket - DIY karácsonyi ajándékcsomagolás

hirdetes

Hasznos tippek a karácsonyi ajándékok becsomagolásához

Ságodi Anikó, MBori, NA

Érdemes előre megtervezni, és tudatosan készülni a karácsonyra és a vele járó dolgokra, hogy mindenképpen stresszmentesen alakuljanak az ünnepek. Ez pedig vonatkozik az ajándékok csoamgolására is, így hát, mutatunk nektek pár tippet ehhez!

 

 

 

Karácsonyi ajándékcsomagolási tippek

Ajándékcsomagolás tortacsipkével és muffin papírral

Már a régebben is nagy sláger volt a tortacsipkés díszítés, amit akár kiegészíthetsz muffin papírokkal. Ez nekünk csak jó, hiszen elég kimenni a konyhába, és körülnézni mit találunk. A muffinpapírból lehet akár kis virágokat is vágni, és azokat felragasztgatni a csomagolásra, vagy a dobozra, a tortacsipkéből pedig gyönyörű mintákat lehet vágni, de akár ha átsatírozzuk, akkor is megkapjuk ugyanazt a gyönyörű mintát.

Ajándékcsomagolás újrahasznosítva

Újságpapírokból, kiselejtezésre váró könyvekből nagyszerű csomagolást készíthetünk. Egész egyszerűen akár egy celluxal egymáshoz ragasszuk az elemeket, és ebbe bugyoláljuk bele az ajándékdobozt. Ezt az egészet lehet díszíteni akár egy szebb spárgával, vagy egy színes szalaggal, és masnit is köthetünk a tetejére. 

Ajándékcsomagolás naturális színekben

Az egyszerű barna csomagoló papír egy kis trükkel nagy szép és letisztult csomagolási mód. Egészítsük ki raffiával, kötöző madzaggal, tortacsipkével vagy pomponnal. Sőt ehhez a minimalista csomagoláshoz különösen jól mutatnak a téli szárított gyümölcsök, vagy akár egy kisebb fenyőág, ami nagyon szépen hozzáragad a papírhoz egy ragasztópisztoly segítségével.
hirdetes

Ajándékcsomagolás saját kezűleg

A csomagoló anyag elkészítéséhez bevonhatjuk a kicsiket is, hogy kiéljék fantáziájukat. Az óvodában is gyakran használt, és jól ismert krumplinyomda módszerrel a csomagolópapírnak (vagy akár egy anyagnak is) gyönyörű mintát adatunk. Itt fogunk egy krumplit, félbevágjuk, és a sík felületbe vágunk egy mintát, úgy, hogy az kiemelkedjen. Ha ez megvolt, előveszünk temperát (vagy ha anyagot festünk, akkor textilfestéket), befessük a krumpliból kiemelkedő mintát, és ezt nyomjuk rá többször a csomagolópapírra. Hogy milyen mintát választunk, az már tökéletesen ránk van bízva. Mivel karácsonyi ajándék lesz, így célszerű valami ehhez kapcsolódó mintát választani, mint például egy karácsonyfát vagy egy csillagot.
hirdetes
 
Érdemes szót ejteni a már nálunk is kapható japán színes ragasztószalagokról, amik nagy választékban elérhetők, és a nagy karácsonyi rohanás közben jó hasznát vehetjük. Ezek olyanok, mint egy egyszerű cellux, csak különböző mintákkal színesíti magát a ragasztót. Szinte bármelyik kreatív hobbiboltban megkapatóak, és nagyon egyszerűen használhatóak. Használhatod egyszerű minták rajzolására a csomagolópapíron, vagy akár ebből a színes ragasztószalagból rá is írhatod az ajándékozott személy nevét a csomagra.
 

Egyéb karácsonyi ajándék csomagolási módszerekről, tippekről hoztunk nektek egy videót is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Karácsony előtti nagytakarítás

Minden évszakban érdemes egy nagyobb takarítást elvégezned, hiszen ezzel teszed igazán... Tovább

Szövet

A szövet a kelmék egyik fajtája, amely két egymásra merőleges fonalrendszerből: a hosszanti... Tovább

Tovább a lexikonra