notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Karácsonyfa díszítés ötletek és trendek 2012

hirdetes

Karácsonyfa díszítés ötletek és trendek 2012

Ahogy közeleg a Karácsony, egyre többet foglalkozunk a karácsonyi dekorációk elkészítésével, és igyekszünk meghitt, ünnepi hangulatot varázsolni otthonunkba.  Természetesen nagyon fontosak a megfelelő karácsonyi ajándék ötletek, de maradjon figyelmünk az egyéb tennivalókra is. Természetesen az egyik legfontosabb karácsonyi dekoráció maga a feldíszített karácsonyfa, olvassunk hát néhány ötletet ebben a témában.
 

Karácsonyfa díszítés ötletek

Karácsonyi díszek rövid története
 

Karácsonyfát állítani és feldíszíteni régi hagyomány, de valójában kissé ködös az eredete. A legenda szerint, mikor Szent Bonifác, akkor még szerzetesként Isten igéjét érkezett hirdetni Németországba, egy kis fenyőfát hurcolt magával, mint a Szentháromság jelképét, adódóan a fenyőfa háromszög alakjából, és örökzöld mivoltából. Bár nem bizonyított, de azt mondják, amerre Szent Bonifác járt ott átvették ezt a jelképet, és a környékbeli fenyőfákra gyertyákat kezdtek elhelyezni, hogy örök ragyogást adjanak a szentháromság jelképének. Később már magvakat, diókat, édességeket, sőt festett tojáshéjat is elkezdtek felaggatni a fákra. Nem sokkal ezután kezdték az üvegfúvók is legyártani saját gömb díszeiket. A 19. századra ez a szokás teljesen elterjedt így a karácsonyi díszek már majd minden otthonban felkerültek a fenyőfákra.

A második világháború után kezdődött csak igazán a tömeggyártás, mikor az üveggyárak összeálltak a festőüzemekkel és közösen kezdték legyártani csillogóbbnál csillogóbb és színes termékeiket, megnyitva a lehetőséget mindenki számára egy díszesebb Karácsony felé.
 


A modern karácsonyi díszek



Bár utoljára kerül a fára, általában a csúcsdísz az amit mindenki elsőre észrevesz. Főként mérete és feltűnő elhelyezkedése révén. Hagyományosan egy csillagot vagy angyalt ábrázoltak ezek a karácsonyi díszek, Jézus születésére asszociálva. (A csillag mely irányította a három királyokat, az angyal pedig aki a hírt hozta a juhászoknak) Manapság viszont már bármilyen színű és formájú csúcsdísz kapható, Télapótól indulva rajzfilmfigurákon át akár egyedi darabokig is.

hirdetes

A gyertyák is lecserélődtek, ritkán használnak már valódi gyertyát a karácsonyfán. Elektromos izzósorok adják a színes ragyogást, változtatható villolgással, mely a gyertyaláng vibrálását hivatott utánozni.
 


Harmonikus karácsonyi díszek
 


A karácsonyi díszek az ünnepi hangulat elengedhetetlen kellékei. Ezek teszik az ünnepet színessé, izgalmassá és különlegessé. A vendég-csalogató és hangulatfelelős díszítés sok előkészületet, jó ötleteket és odafigyelést kíván. Az épületekre helyezett karácsonyi díszek nemcsak az otthonokat, de a középületeket, bevásárló központokat, irodaházakat, és minden egyéb épületet ünnepi hangulatba hoznak szerte a világon. Valójában a karácsonyi dekoráció az, ami a legnagyobb hatással van az emberekre. Boldogságot, vidámságot, összetartást és szeretetet sugároznak a karácsonyi díszek, így az emberek is könnyebben veszik fel ezt a hangulatot.

hirdetes

Az otthonokban legtöbb esetben a fenyőfa ágain láthatóak karácsonyi díszek, a többi díszítés csak kiegészítő hangulat. Egy kis szín-egyeztetéssel viszont máris sokkal kellemesebb összhangot tudunk létrehozni. Javasolt bevásárolni olcsó, egyszínű terítőkből, futókból, kendőkből, konyharuhákból. Mostanság a megszokott piros, zöld, arany, fehér színek mellett a karácsonyi dekorációk  2011-ben egyre többször öltenek pasztell színeket magukra. A krém, a barack, a bézs, a hárs-zöld egyre nagyobb teret hódítanak. Ne habozzunk leteríteni a kanapét, a fotelt, ez ebédlő székeit. Használjuk ki a karnis adta lehetőségeket és akasszunk rá lapos karácsonyi díszeket, amik a függönyön pihenve gyönyörködtetik tekintetünket.



Fali vagy ajtóra akasztható , plafonról lógó karácsonyi díszek 
 


Falra például javasolt papírból kivágott hópelyheket ragasztani. Persze könnyen eltávolítható módon. Vagy girlandot futtatni végig egyik saroktól a másikig. Ajtóra kedveskedő üdvözlő feliratot ragasztani. Esetleg fényekkel formálni fenyőfát vagy angyalt. Ezt megtehetjük az ablakoknál is. A lényeg, hogy merjük használni a fantáziánkat, az ötletek tárháza végtelen.


http://www.karacsonyiotletek.info

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Mobilfal

A mobilfal egy olyan térelválaszót falrendszer, amelyet legtöbb esetben irodai épületekben és... Tovább

Karácsony

A karácsony egy keresztény ünnep, amelyen Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Minden... Tovább

Tovább a lexikonra