notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Téli ízek – kandírozott narancshéj készítése otthon, csak két hozzávalóból!

hirdetes

Téli ízek – kandírozott narancshéj készítése otthon, csak két hozzávalóból!

CsN

Az őszi-téli időszak egyik legjellegzetesebb gyümölcse a narancs. Ha te is szereted ezt a vitaminban gazdag, édes-savanykás ízű gyümölcsöt, van egy jó tippünk számodra: a héját semmiképp se dobd ki!

Téli ízek – kandírozott narancshéj készítése otthon, csak két hozzávalóból!

A narancs héját lehámozva a fűtőtestre helyezve nagyon kellemes illat lengi be a lakást, és igazi téli hangulatot csinál pillanatok alatt. De a narancs héja nem csak erre jó: egy nagyon egyszerű recepttel akár finom desszertet is készíthetsz belőle, amely önmagában is nagyon különleges, de csokiba is márthatod, vagy egy-egy gyümölcsös süteményt is fel tud dobni különleges ízével!

hirdetes

 

És ehhez a különleges édességhez csak két hozzávalóra van szükséged:

  • 4 narancs héjára
  • és cukorra.

Elkészítése pedig végtelenül egyszerű. Pucold meg a narancsot, és a tedd bele egy tál vízbe ázni 3-4 napig. Naponta kétszer cserélj rajta vizet, így a keserű ízű folyadék kiázik a narancshéjból, és csak különleges zamata marad meg.

Téli ízek – kandírozott narancshéj készítése otthon, csak két hozzávalóból!

Ha már eleget ázott a narancshéjad, szedd ki a vízből, és tiszta vízben tedd fel főni. Forrástól számítva főzd még 10-15 percen keresztül, majd szedd ki, és vágd szép vékony szeletekre a héjat. Vékonysága ízlésfüggő: díszítéshez a lehető legvékonyabb szeleteket ajánlom, míg önmagában vagy csokival kb fél centis csíkok a legjobbak.

 

 

2 dl vízbe tegyél kb 20 dkg cukrot, és főzd sziruposra. Mikor eléred a szirupos állagot, öntsd bele a narancshéjakat, és főzd még 30 percen át néha megkevergetve. Vedd le a tűzről, és tedd félre: ha teljesen kihűlt, folytathatod a munkát.

Téli ízek – kandírozott narancshéj készítése otthon, csak két hozzávalóból!

Tedd vissza főni sziruppal együtt, ismét ugyan úgy: forrástól számított fél óráig hagyd főni, így a szirup nagy része el fog tűnni a narancshéjakról. Ha kész vagy, szedd ki a kis csíkokat, és terítsd szét egy tálcán, vagy papíron. Hagyd szikkadni: a narancshéj csíkok szépen meg fognak keményedni, és kész is a ropogós, különleges finomság!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Füzérdísz

A füzérdísz, másként feszton vagy girland szalaggal összefont virágokat, gyümölcsöket,... Tovább

Tökéletes esküvőhelyszínek Budapesten

Most készülsz az esküvődre de nem találod a tökéletes helyszínt? A főváros dugig van... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás