Ezeket a felületeket soha ne tisztítsd ecettel!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Augusztus 21. Hétfő - Sámuel
hirdetes
címkék: Háztartás

Ezeket a felületeket soha ne tisztítsd ecettel!

hirdetes
ezt ne tisztítsd ecettel

Imádjuk az ecetet, félre ne értsetek! Hozzá fogható, ilyen sokoldalúan felhasználható csodaszerből nem sok van, talán csak a szódabikarbóna.

Sokszor ajánlottuk már mi is, hogy használjátok takarításhoz, hiszen bámulatos eredmény érhető el vele, de jó ha tudjátok, hogy vannak olyan felületek, amelyeket saját érdeketekben nem célszerű ezzel a szerrel tisztítani.

 

Röviden – Mire is jó az ecet?

 

A vízzel higított ecet tökéletesen használható például a szemetes tisztítására, mosogatásnál, foltkezelésre, fürdőszobai tisztításra, falak tisztításához, textillágyítóként és még megannyi dologhoz, de nem várhatjuk el egyetlen szertől, hogy mindennek a tisztítására alkalmas legyen! Higgyétek el, hogy vannak olyan dolgok és felületek, amelyeket nem szabad vele tisztítani!

hirdetes

 

 

Ha kevés a szabadidőtök!

 

Ha nem szeretnétek, hogy bármiféle „baleset” történjen otthonotokban az ecetnek, vagy a maró vegyszereknek köszönhetően, vagy egyszerűen szabadidőtöket inkább szórakozással és pihenéssel töltenétek, akkor bízzátok a takarítási munkálatokat a Kék Harmóniára, a profi takarító cégre, akik kedvező árakon, gyorsan és nagy szakértelemmel végzik el otthonotok kitakarítását, hogy ti egyéb, tartalmas dolgokkal foglalkozhassatok! Ajánlatkérés és számos érdekes cikk is megtalálható weboldalukon, melyet ide kattintva érhettek el: lakástakarítás.

 

Keményfa padlók

 

Az ecet, bár kiváló fertőtlenítőszer, erős, maró hatásának köszönhetően károsítja a parketta felületét, hiszen homályossá teszi azt. Ebből kifolyólag soha nem alkalmazzuk fa felületen, mert az ecet ebben az esetben többet árt, mint használ!

 

 

Ha szeretnétek, hogy fa padlótok minél hosszabb ideig ragyogjon, akkor felmosáskor figyeljetek oda arra, hogy ne használjatok túl sok padlótisztítót és a bő vízzel való felmosást is felejtsétek el! A fa könnyebben szívja be a rá kerülő folyadékot, mint más felületek, a réseken alá szivárgó folyadéknak köszönhetően pedig fel is púposodhat és szálkássá is válhat. Természetesen ez nem egyszeri használattól alakul ki, szóval ne aggódjatok, ha egyszer-kétszer kiömlik a víz, vagy édesanyátok örömszerzés céljából ecetes vízzel esik keményfa padlótoknak, egy-két alkalomból nem lesz gond!

hirdetes
hirdetes

Házi szappan készítése - vegyszermentes, természetes szappan

A boltban kapható szappanok legtöbbje tele van vegyszerrel, és nem természetes anyagokkal. Most megmutatjuk hogyan készíthetsz te magad, házilag...

Dekoratív rönkágy házilag

Van néhány farönköd otthon, amikkel nem tudsz mit kezdeni és szeretnéd őket valami igazán egyedivé alakítani? Készíts belőle rönkágyat házilag!...