Ezeket a felületeket soha ne tisztítsd ecettel!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Október 23. Hétfő - Gyöngyi
hirdetes
címkék: Háztartás

Ezeket a felületeket soha ne tisztítsd ecettel!

hirdetes
ezt ne tisztítsd ecettel

Imádjuk az ecetet, félre ne értsetek! Hozzá fogható, ilyen sokoldalúan felhasználható csodaszerből nem sok van, talán csak a szódabikarbóna.

Sokszor ajánlottuk már mi is, hogy használjátok takarításhoz, hiszen bámulatos eredmény érhető el vele, de jó ha tudjátok, hogy vannak olyan felületek, amelyeket saját érdeketekben nem célszerű ezzel a szerrel tisztítani.

 

Röviden – Mire is jó az ecet?

 

A vízzel higított ecet tökéletesen használható például a szemetes tisztítására, mosogatásnál, foltkezelésre, fürdőszobai tisztításra, falak tisztításához, textillágyítóként és még megannyi dologhoz, de nem várhatjuk el egyetlen szertől, hogy mindennek a tisztítására alkalmas legyen! Higgyétek el, hogy vannak olyan dolgok és felületek, amelyeket nem szabad vele tisztítani!

hirdetes

 

 

Ha kevés a szabadidőtök!

 

Ha nem szeretnétek, hogy bármiféle „baleset” történjen otthonotokban az ecetnek, vagy a maró vegyszereknek köszönhetően, vagy egyszerűen szabadidőtöket inkább szórakozással és pihenéssel töltenétek, akkor bízzátok a takarítási munkálatokat a Kék Harmóniára, a profi takarító cégre, akik kedvező árakon, gyorsan és nagy szakértelemmel végzik el otthonotok kitakarítását, hogy ti egyéb, tartalmas dolgokkal foglalkozhassatok! Ajánlatkérés és számos érdekes cikk is megtalálható weboldalukon, melyet ide kattintva érhettek el: lakástakarítás.

 

Keményfa padlók

 

Az ecet, bár kiváló fertőtlenítőszer, erős, maró hatásának köszönhetően károsítja a parketta felületét, hiszen homályossá teszi azt. Ebből kifolyólag soha nem alkalmazzuk fa felületen, mert az ecet ebben az esetben többet árt, mint használ!

 

 

Ha szeretnétek, hogy fa padlótok minél hosszabb ideig ragyogjon, akkor felmosáskor figyeljetek oda arra, hogy ne használjatok túl sok padlótisztítót és a bő vízzel való felmosást is felejtsétek el! A fa könnyebben szívja be a rá kerülő folyadékot, mint más felületek, a réseken alá szivárgó folyadéknak köszönhetően pedig fel is púposodhat és szálkássá is válhat. Természetesen ez nem egyszeri használattól alakul ki, szóval ne aggódjatok, ha egyszer-kétszer kiömlik a víz, vagy édesanyátok örömszerzés céljából ecetes vízzel esik keményfa padlótoknak, egy-két alkalomból nem lesz gond!

hirdetes
hirdetes

RECEPT - Fűszeres-sütőtökös latte, ami olcsóbb és finomabb a boltinál

Ha ősz, akkor előkerülnek a tökök, a kávézók pedig megtelnek a jellegzetes őszi ízekért áhítozó vendégekkel. A világon milliók rajonganak az...

15 szemet gyönyörködtető nappali, amit neked is látnod kell

Szeretnéd egy kicsit felfrissíteni a nappalidat? Mutatunk néhány igazán gyönyörű nappalit, melyek téged is inspirálnak majd! 

DIY - 10 különleges dekoráció, amivel feldobhatod az üres falakat az otthonodban

Nem kell vagyonokat költened egy különleges fali dekorációra, hiszen könnyedén készíthetsz az otthonodba olyan dekorációt, amivel feldobhatod az...


15 csodaszép színösszeállítás hálószobákba

A színek jellemet, minőséget és atmoszférát kölcsönöznek az otthon bármely helységének. Ezek közül természetesen a hálószoba sem kivétel. Ha...

6 fekete és ezüst nappali ötlet, amik garantáltan megihletnek majd

Otthonod átrendezése vagy felújítása során semmi sem lehet akkora segítség, mint egy jó adag inspiráció. Ha egy modern, kifinomult látványvilágot...