notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Bemutatjuk a 2018-as év színét!

hirdetes

A Pantone bemutatta a 2018-as év színét

LK

A belsőépítészek és designerek minden évben tűkön ülve várják, hogy a Panton mit jelöl meg a következő esztendő színeként. Ez az a meghatározó árnyalat, ami bizonyos értékeket megtart az idei év színéből, de új hangulatot is biztosít mindazoknak, akik változásra vágynak.

Ismerd meg a 2018-as év színét!

Az idei 2017-es Greenery (növényzet) színt egy váratlanul eltérő, mégis friss, lila árnyalat váltja majd fel 2018-ban, ami az Ultra Violet (ultraibolya) nevet viseli.

Az Ultra Violet (más néven Pantone 18-3838) egy összetett, fenséges árnyalata a lilának, ami inkább a színskála hidegebb oldalára tolódik el. A szín a galaxis elképesztő nagyságát és a spiritualitás hatalmát juttatja az ember eszébe, továbbá kreatív önkifejezésre sarkallja mindazokat, akiket egy szín képes megihletni.

Mi ihlette a következő év színét?

Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója szerint a lila gazdag, felsőbbrendű érzéseket hordoz magában, amelyeket „gyakran emlegetnek együtt az éberség-gyakorlatokkal, ezért rendelkezik olyan spirituális, titokzatos tulajdonságokkal, amihez némi varázslat is társul”.

Nem kétséges, hogy a lila minden árnyalata felidéző erővel bír. A lilát összekapcsolták már a nemességgel, vagyonnal, összetettséggel, szakértelemmel és egyéb fogalmakkal is. Eiseman szerint a „nemmegfelelőség” szó is illik rá. Egy potens, rezgéseket árasztó árnyalatról van szó, ami mindezek ellenére könnyedén elhelyezhető otthonunkban.

hirdetes
Ismerd meg a 2018-as év színét!

Mit hoz nekünk ez a szín 2018-ban?

A lila a történelem során több jelentős esemény idején is rivaldafénybe került, mert a zavaros időszakok számos művészt ihlettek már meg arra, hogy ezt a színt használják alkotásaikban. A lila volt a fauvista mozgalom egyik kedvence árnyalata a huszadik század első évtizede során, és többe kközött, Jimi Hendrix és az ellenkultúra mozgalma is a köztudatban tartották.

Elképzelhető tehát, hogy az Ultra Violet egy új művészi reneszánsz hajnalát hozza majd el? Ez idővel biztosan kiderül, de egy biztos: 2018-ban sok látványos dologra számíthatunk ezzel a színnel a főszerepben.

hirdetes

Mihez megy igazán az Ultra Violet

Eiseman szerint ez a szín egyszerre meleg és hideg tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért lényegesen sokoldalúbb, mint ahogy azt a legtöbben gondolnák. A lila árnyalatok bámulatosan mutatnak együtt, az Ultra Violet azonban komplementer színekkel is rendkívül jól mutat (ilyen például a 2017-es Greenery is).

Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke szerint „Habár provokatív és kitűnik a többi szín közül, elég kék van benne ahhoz, hogy stabilitást is sugározzon magából, és olyan sokoldalú, hogy számos más színnel együtt is jól mutat. Az emberek szeretnek új dolgokat felfedezni, ezért valami eredetire vágynak.”

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Eladó lakások a Balatonnál

Manapság éppen az új építésű házak a legkelendőbbek, ezért sokszor már az előtt le kell... Tovább

Mosódió

A mosódió a mosódiófa vagy szappanfa termése, melyet előszeretettel használnak mosás során.... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció DIY Háztartás Kiegészítők Lakásbemutatók Lakberendezési ötletek Lakberendezési trendek