Eszméletlen faházat építettek építész hallgatók egy erdőben!

13 építész hallgató valami fantasztikusat hozott létre egy erdőben!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 25. Szerda - Márk
hirdetes
 | Szerző: VV
címkék: Épületek

Gyönyörű faházat építettek egyetemi hallgatók egy erdőben!

faház

A Nebraska-Lincoln Egyetem építészhallgatói tervezték és építették azt a fából készült tantermet, amely Eugene közelében található, egy kisvárosban, Oregon Államban. A kompakt szerkezetet három héten keresztül, 13 tanuló hozta létre egy PLAIN nevű „tervezz és építs” programban, amelyet Jason Griffiths professzor vezetett be az UNL építészeti karán.

A fa egy fantasztikus építőanyag. A fával való építészetnek rengeteg előnye van, hiszen hihetetlenül tartós és erős anyag. Az európai fafajok közül, az akácfa számít a leginkább tartósnak, a legjobb minőségűnek a kültéri felhasználásban, mert az akácfa az egyik legkeményebb fafajta, amely jól ellenáll a környezeti hatásoknak. Ha kedvet kapott egy hasonló faházhoz vagy akármilyen fa kerti bútorhoz, akkor itt tud róla bővebben olvasni, vagy nézelődni: Kattintson IDE!

hirdetes

 

faház

 

A tanteremnek szánt faház tökéletes helyszín lehet kis létszámú általános iskolás csoportoknak, akik szívesen tanulnak és érdeklődnek az erdőgazdálkodás iránt. – nyilatkozta a tervező csapat. A gazdasággal együttműködve az épület tervezése az erdőhöz és a Csendes-óceán északnyugati részén lévő faanyag termeléséhez kapcsolódik.

 

faház bejárat

 

A téglalap alakú faháznak csúcsos teteje van, egy kéményszerű nyílással a tetején, amely egy tetőablakot testesít meg. A faházat négy beton oszlop tartja, hogy így is csökkentsék a földre gyakorolt hatását. Az első és a hátsó homlokzat teszi igazán érdekesség és hangulatossá a faházat, szabálytalan mintázatával amely a faágakat idézi. Az alsó rész egyenes vonalakból áll, míg felfele haladva egyre ferdébben vannak elhelyezve a lécek.

 

faház tetőablak


A látogatók egy olyan ajtón keresztül léphetnek be a faházba, amely felfele nyílik, így plusz teret ad a házikónak. A tetőablakon kívül két ablak is található a falakon, egy különleges elhelyezésű a fal alján, és egy nagy ablak a szembelévő fal közepén, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a fák lombkoronájára. A belső tér különböző módón vehető igénybe, vannak pici fából készült ülések, valamint a tér közepén a padlót kivágták és süllyesztett ülőhelyet alakítottak ki, ami olyakor asztallá alakítható.

 

Faház belülről


Az egyetemi “tervezz és építs” program, három további projektet indít Nebraskában. Az egyik egy tároló és egy tárgyaló létesítmény egy gyümölcsösben South Sioux City-ben, egy másik pedig egy hasonló faház Cedar Point Biológiai Állomáson, közel Ogallala városához, valamint egy harmadik a Santee Sioux Rezervátumban. 
 

hirdetes
hirdetes

Időspóroló takarítási tippek

A tavasz tagadhatatlanul megkezdődött, ezért újra itt az ideje a szezonális nagytakarításnak. Persze ez kevesek kedvenc időtöltése, sokan pedig egész...

Ezt a 10 dolgot minden héten meg kellene tisztítanod!

Ahhoz, hogy ne szaporodjanak el a baktériumok lakásodban, ezt a 10 dolgot nagyon fontos minden héten kitisztítanod! Ha másra nem is, de ezekre mindig...

Így takarítsd ki gyorsan, vegyszermentesen a konyhád

A konyha takarítás nem egyszerű feladat. A kifröccsent olaj, és a sok éves zsír nagyon nehezen eltűntethető. Ha Te is sokat szenvedsz a konyha tisztán...

Így burkold a kertedet kövekkel, kavicsokkal

Azt gondoltad, hogy egy gyönyörű és modern udvart csak sok pénzből lehet megvalósítani? Pedig lehet fillérekből is, csak pár kő vagy kavics kell hozzá!

Eldugott helyek a Világ híres nevezetességeiben, amiket soha nem nézhetsz meg!

Sokan szeretünk világot látni, és megnézni a nagy városok híresebbnél híresebb nevezetességeit. Azonban kevesen tudják, hogy ezek a látványosságok...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb lakberendezési hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
111111111111111111111111111111111111111111111 NULL